Christian Järdler presenterades i november 2017 som ny huvudtränare för Östers IF. Foto: Mikael Fritzon / TT /

Öster sparkar Christian Järdler – Denis Velic ny huvudtränare

Uppdaterad
Publicerad

Den 37-årige tränaren Christian Järdler har nu fått sparken som tränare för Östers IF, något som P4 Kronoberg var först med att rapportera. Nu kommer den tidigare österspelaren och assisterade tränaren Denis Velic ta över uppdraget som ny huvudtränare.

Christian Järdler har nu fått sparken efter en tung säsong i Superettan, det bekräftar han i ett sms till SVT Nyheter Småland under måndagsförmiddagen. Senare bekräftade Öster på sin hemsida att det är de uteblivna sportsliga resultaten som ligger till grund för att avsluta Järdlers uppdrag som tränare.

– Jag har trivts väldigt bra i Östers IF som är en fantastisk förening. Jag har lärt känna många trevliga människor och haft ett jättebra samarbete i sportgruppen. Jag har gett mitt yttersta för hela föreningen sedan första dagen men tyvärr har A-lagets resultat senaste tiden varit för dåliga, säger Christian Järdler på Östers IF:s hemsida

Ny ledarstab

Smålandsposten var först med avslöjandet att Denis Velic tar över uppdraget som huvudtränare. Kalle Björklund träder in som ny resurs i ledarstaben. Något som senare bekräftades på klubbens hemsida.

– Jag ser det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få bli huvudtränare i Östers IF. Det är ett mycket tufft läge i klubben nu men vi har ambitionen att jobba stenhårt varje dag för att göra en resa uppåt i tabellen, säger Denis Velic på Östers IF:s hemsida.

Denis Velic som spelare i Öster 2012 efter ha gjort mål mot Hammarby på bortaplan. Foto: Erik Mårtensson/TT

Nu ligger Östers IF på sista plats i tabellen efter 16 spelade matcher i Superettan, där laget förlorat de tre sista matcherna, senast i lördags i bortamatchen mot Norrby på Borås Arena. På onsdag i veckan väntar Syrianska på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.