Rekordvecka för Postnord Foto: TT

Paketkaos – Postnord får ta hjälp av sina konkurrenter

Uppdaterad
Publicerad

Det råder redan paketkaos på många utlämningsställen. På Postnord har det hanterat rekordmånga paket och de har till och med blivit tvungna att ta hjälp av sina konkurrenter för att kunna leverera.

– Det började förra fredagen för en vecka och sedan har svenskarna handlat hela helgen. Vi satte rekord i antal paket förra helgen och vi har fortsatt med rekordvolymer hela den är veckan, säger Erika Ahlqvist, distributionschef Postnord.

Erika Ahlqvist

Paketkaos på många utlämningsställen har gjort att Postnord har vädjat till svenska folket att hämta ut sina paket. Postnord hade förutsett en rejäl ökning av paketleveranser efter Black Friday, men den blev betydligt större än väntat.

– Ökningen var större än vad vi kunde föreställa oss. Vi planerade med en 30 procentig ökning mot föregående år, men vi hamnade på en 50 procentig ökning. Vi är nu med om att vårt köpbeteende ändrar sig.

Stort tryck i Lessebo

På Konsum i Lessebo delar de ut paket från DHL och Schenker och där har de också märkt av en stor ökning av paket.

– Det är mer än dubbelt så mycket mot förra året. Vi reagerade för första gången förra året efter Black Friday att det var ovanligt mycket paket, så till nästa år kanske vi måster bygga ut, säger butikschefen Janne Karlsson och ler.

Janne Karlsson

Rekordhandeln har också gjort att Postnord blivit tvungna att ta hjälp av sina konkurrenter för att klara paketruschen.

– Vi har stärkt upp vår transportkapacitet. Många av våra underleverantörer tar hjälp av andra, så vi sopar hela marknaden på vad som finns tillgängligt just nu, säger Erika Ahlqvist.

– Det är väl bra att alla kan hjälps åt, så att kunderna får sina paket. Ju snabbare desto bättre, säger Janne Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer