Per Schöldberg (C) är distriktsordförande för Centerpartiet i Kronobergs län. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Per Schöldberg (C) efter friande domen: ”Slitsam process för alla inblandade”

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta landsbygdsministern Eskil Erlandsson från Ljungby frias från de tre fall av sexuellt ofredande han stått åtalad för. Per Schöldberg (C) är distriktsordförande för Centerpartiet i Kronobergs län och säger efter domen att det är bra att misstankarna prövats rättsligt.

Per Schöldberg (C) är riksdagsledamot och distriktsordförande för Centerpartiet i Kronobergs län. Kort efter den friande domen mot Eskil Erlandsson lämnar han den här kommentaren:

– Vid misstanke om sexuellt ofredande så är det självklart att det ska anmälas och prövas rättsligt. Det är viktigt att ta denna typ av händelser på största allvar. Det här har varit en slitsam process för alla inblandade och jag kan nu konstatera att tingsrätten har kommit fram till en friande dom, vilket jag inte har några synpunkter på, skriver Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande. 

Eskil Erlandsson i rätten

När SVT Nyheter Småland talade med honom i augusti när åtal väcktes mot Eskil Erlandsson sa Per Schöldberg (C) så här:

– Det är väldigt tråkigt, främst för de kvinnorna som har lämnat vittnesförhör. Vi gjorde ett uttalande redan i mars månad om vad vi tycker om situationen och oavsett är det inte okej med den typen av beteende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskil Erlandsson i rätten

Mer i ämnet