Pernilla Tornéus tar över som kommunalråd för Moderaterna i Växjö efter Anna Tenje. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Pernilla Tornéus nytt förstanamn för Moderaterna i Växjö – tar över efter Anna Tenje

Uppdaterad
Publicerad

Det blev som många trodde Pernilla Tornéus som tar över toppostitionen för Moderaterna i Växjö kommun efter att Anna Tenje lämnat för regeringen. Dessutom kliver Anton Olsson, tredjenamn på listan inför valet, in som Moderaternas andra kommunalråd.

Pernilla Tornéus var moderaternas andranamn inför valet, och nu tar hon klivet upp på toppen. Tornéus föreslogs enhälligt av moderaternas fullmäktigegrupp.

– Jag känner mig väldigt glad och otroligt hedrad över att få detta förtroende. Jag känner mig mycket trygg med vårt starka och kompetenta lag som nu ska arbeta hårt och konstruktivt för en valseger 2026, säger Pernilla Tornéus i ett pressmeddelande.

Valet 2022 Småland

Växjöson tar andraplatsen

Anton Olsson, som är född och uppvuxen i Växjö, får också en plats som kommunalråd då han kliver in för Oliver Rosengren som lämnat Växjö för arbete i Sveriges riksdag.

– Det känns fantastiskt kul att bli föreslagen till kommunalråd av partiet. Att få denna roll i kommunen jag är född och uppvuxen i känns hedersamt, säger Anton Olsson.

KLIPP: Hur går det för Moderaterna utan Tenje – hör statsvetarens tankar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsvetaren Erik Wångmar ger sin bild av Växjömoderaterna utan Anna Tenje (M). Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet