Två personer anställda på folktandvården i Berga, Kalmar, har visat sig vara smittade av coronaviruset. Av den anledningen är den tandvårdskliniken stängd under morgondagen. Foto: TT

Personal smittad av coronaviruset – tandläkarmottagning i Kalmar stängd

Uppdaterad
Publicerad

Två personer som arbetar på folktandvården i Berga, Kalmar, har testat positivt på covid-19. Och därför kommer den tandläkarmottagningen att vara stängd i första hand under måndagen.

Det var på torsdagskvällen som en av de anställda på tandläkarmottagningen i Berga fick ett provsvar som visade att personen i fråga var smittad av coronaviruset.

Den anställde hade varit hemma från jobbet på grund av symptom och låtit testa sig. Under lördagen kom ytterligare ett bekräftat fall av coronavirus bland personalen.

Av den anledningen kommer Folktandvården i Berga att vara stängd för patienter nder måndagen. Vilket beslutades i samråd med region Kalmars smittspårningsteam.

– Icke akuta besök ombokas och akuta besök bokar vi in på andra kliniker så att de patienterna får hjälp som planerat, säger klinikchef Ulrika Dahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer