Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har gjort bedömningen att eftersom det är en isolerad händelse mellan två elever kan vi fortsätta undervisningen idag, säger rektor på Fagrabäcksskolan Robert Eriksson. Foto: Carl Carlert / Ricardo Garcia

Pojke knivhuggen på skola i Växjö – 15-åring anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 09:00 på torsdagen blev en 15-årig pojke knivhuggen av en jämnårig pojke på Fagrabäcksskolan i Växjö.

– En 15-åring har blivit knivhuggen i skolan av en annan elev. Det hände inne i skolans lokaler, under skoltid, säger Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare.

En 15-årig pojke är gripen och anhållen misstänkt för mordförsök. Den knivhuggne pojken fördes med ambulans till sjukhus, han är lindrigt skadad och kvar för undersökning.

– Vi går inte in på var pojken är knivhuggen. Det är en isolerad händelse mellan två individer. Inga andra personer har befunnit sig i fara, säger Tim Christensson.

Undervisning fortsätter

Undervisningen kommer fortsätta som vanligt, då skolledningen delar polisens bedömning att det rör sig om en isolerad händelse mellan två enskilda elever.

– Jag är väldigt förvånad över att det händer. Det är lite sorgligt att vi ska hamna i de här situationerna, att vi behöver hantera det, säger rektorn Robert Eriksson.

Skolan har kuratorer och skolsjuksköterskor på plats som oroliga elever kan prata med. Föräldrar och elever på skolan har informerats om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.