Pojke misshandlades på väg till skolan i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 13-årsåldern ska enligt polisen ha blivit överfallen när han var på väg till skolan på måndagsmorgonen. Polisen har inte lyckats hitta gärningsmannen och söker nu efter vittnen till händelsen.

Händelsen ska ha inträffat på Grönvägen, i området runt ishallen, i Nybro vid klockan 08-tiden på måndagsmorgonen. Pojken har berättat för polisen att han blev attackerad av en man som tog tag i honom och misshandlade honom.

Pojken lyckades slita sig loss från mannens grepp och kunde då springa från platsen. Den misstänkta gärningsmannen ska enligt pojken ha sprungit efter honom, men han lyckades komma undan. När pojken kom fram till skolan larmades polisen. Han ska ha fått lindriga skador i samband med händelsen.

Överfallet rubriceras som misshandel och polisen söker nu efter vittnen till händelsen. Pojken var vid händelsen iklädd en röd dunjacka och den misstänkte mannen ska ha varit mörkt klädd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet