Foto: Carl Carlert

Polis knivhuggen i Växjö av misstänkt cykeltjuv

Uppdaterad
Publicerad

En polis blev knivhuggen i samband med ett ingripande i Araby på onsdagskvällen. En misstänkt cykeltjuv sprang från platsen efter en poliskontroll och gick till angrepp mot en av de ingripande poliserna strax innan den misstänkte tjuven kunde gripas.

Det var vid 19:40-tiden som en polispatrull försökte stoppa en cyklist för att kontrollera om cykeln var stulen. Mannen, som är i 20-årsåldern, försökte springa från platsen. När polisen kom ikapp mannen gjorde han motstånd och drog kniv. En av poliserna blev knivhuggen i armen.

– Han fick lämna sjukhuset efter röntgen och omplåstring, han mår efter omständigheterna bra, säger Robert Loeffel som är presstalesperson hos polisen i Växjö.

En av poliskollegerna drog sitt tjänstevapen och fick mannen att lägga ifrån sig kniven. 20-åringen anhölls senare under onsdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Vi kan inte lämna ut några uppgifter om den gripne i det här läget, säger Stephan Söderholm.

Området kring platsen har under onsdagskvällen varit avspärrat. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.