Poliserna är beväpnade med vapen, batong och handfängsel under joggingturen. Foto: Peter Karlsson

Oroliga Oskarshamnsbor joggade med polisen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen genomförde polisen i Oskarshamn sin första joggingtur tillsammans med motionärer som inte vågar ge sig ut själva i mörkret.

Idén till att dra igång jogginggrupper kommer från Peter Karlsson, polisinspektör i Oskarshamn. Han har noterat att många är intresserade av att löpträna och promenera men att de avstår när det är mörkt ute.

Under måndagskvällen träffades jogging- och promenadgruppen för första gången och ett 40-tal trotsade kylan för att ge sig ut i elljusspåret.

– Det känns väldigt lyckat, säger Peter Karlsson.

Olika rundor framöver

Tempot och distansen bestäms efter gruppen, enligt Peter Karlsson. I dag blev det ungefär två och en halv kilometer för de som gick och åtta kilometer för de som joggade.

Framöver kommer gruppen testa lite olika rundor för att skapa variation för deltagarna.

– Vi gör en bedömning efter vad det kommer för folk. Vi har delat upp så folk kan gå om de vill göra det. I dag utgår vi från ett motionsspår, men någon gång kanske vi springer i stan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.