Man slog sönder bostad i Växjö – sköts av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts i benet av polisen i Växjö under tisdagseftermidagen. Enligt polisen ska mannen ha uppträtt hotfullt och han är nu misstänkt för mordförsök.

Det var vid 13.30-tiden på tisdagen som polisen fick larm om en man som var utåtagerande och slog sönder saker i en bostad. När polisen skulle omhänderta mannen fick de föremål kastade på sig.

– Han ska bland annat ha kastat glas på dem, säger polisens presstalesperson Calle Persson till SVT.

Kom ut med tillhygge

Platsen spärrades av och förhandlare kallades till platsen för att försöka lugna ner situationen. När mannen sedan kom ut hade han ett tillhygge i handen.

– Polisen uppfattar situationen som hotfull och skjuter mannen i benet, säger Calle Persson.

Utredning väntar

Mannen säkrades sedan på platsen innan han kördes iväg för vård. Händelsen ska nu utredas – vilka brott mannen kan ha gjort sig skyldig till – och om det var rätt av polisen att skjuta mannen.

– Vi vill ju undvika det i största möjliga mån men det finns situationer där det behövs, men allt ska utredas, säger Calle Persson.

Insatsen pågick över en timme.

Enligt uppgifter från Region Kronoberg på tisdagskvällen blev mannen allvarligt skadad och ska genomgå en operation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.