Foto: Leif Pettersson

Intressant föremål hittat på brandplatsen i Ankarsrum

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen totalförstördes ett garage i Ankarsrum av en misstänkt anlagd brand. Polisen har tagit ett föremål i beslag som är intressant för utredningen och som hittats på brandplatsen.

– Vi har hittat ett föremål som vi har tagit i beslag. Det ska analyseras och se vilket samband det har med branden. Men vi går inte in på närmare vad det är för någonting, säger Patric Fors på polisens ledningscentral. 

30-tal bränder

Det var vid ett-tiden på natten mot torsdagen räddningstjänsten larmades till Ankarsrum där en garagebyggnad börjat brinna. Garaget brann nästen helt ner och en bil blev totalt utbrunnen. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand. 

Misstänkt pyroman i Ankarsum

De senaste åren har det skett ett 30-tal oförklarliga bränder i och kring Ankarsrum i Västerviks kommun. För en månad sedan hittades, enligt räddningstjänsten, tändstickor och mindre träbitar som slocknat vid garagelängan som brann i natt. 

– Det är någonting som vi får titta på i utredningen, säger Patric Fors. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt pyroman i Ankarsum

Mer i ämnet