Polisen omhändertog tiggande barn

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 12-årsåldern omhändertogs när han tiggde utanför en mataffär i Jönköpingstrakten. Pojken som är från Bulgarien ska ha förts till Sverige av en man för att tigga.

Polisen har nu startat en utredning om människohandel eftersom pojken fördes till Sverige för att tigga.

– Jag har aldrig varit med om att en person som är så ung har tvingas tigga, säger Lasse Johansson, presstalesman vid Polismyndigheten i Jönköpings län.

Söker efter mannen

Under förhöret med pojken har polisen haft hjälp av en tolk. De söker nu efter mannen som har fört pojken till Sverige, för att förhöra honom.

– Vi vet vad mannen heter i förnamn och lite till, men vi vill inte gå in på detaljerna innan vi pratat med mannen, säger Lasse Johansson.

Har placerats i familjehem

Polisen har inte kunnat identifiera pojken men gör en bedömning att han är i 12-årsåldern. Socialmyndigheten har nu placerat pojken i ett familjehem i väntan på att polisutredningen ska bli klar.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.