Polisen stormade inspelning av musikvideo – poserade med vapenattrapper

Uppdaterad
Publicerad

I måndags greps elva män mellan 18 och 35 år för grovt vapenbrott i Norrliden i Kalmar. Polisen kunde senare släppa samtliga personer då de misstänkta vapnen var replikor och soft airguns som användes vid en musikvideoinspelning.

Under måndagskvällen fick polisen in flera samtal från allmänheten som sett en grupp maskerade och beväpnade män på en parkering i stadsdelen Norrliden. Polisen åkte dit och såg att de hanterade olika vapen vilket ledde till en större polisinsats där elva personer greps.

Rapartist spelade in video

I efterhand konstaterade man att det inte var några skarpa vapen utan handlade om attrapper som användes som rekvisita under en musikvideoinspelning.

Kalmar

– Det ska ha varit någon rappare, säger Robert Loeffel presstalesperson i polisregion Syd.

Kan leda till livsfara

Robert Loeffel förklarar att sådana här former av produktioner kan leda till livsfarliga situationer om inte polisen och allmänheten informeras om inspelningen och dess innehåll.

– I samhället är det fokus på vapen, vapenbrott och skjutningar. Allmänheten är på tå och vi på polisen också, säger han.

Alla gripna släpptes senare under måndagen och inga misstankar kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet