Cannabisplantan på bilden har inget att göra med polisens fynd i Ljungbyholm. Foto: Steven Senne/TT

Patrullerande poliser upptäckte knarkodling på balkong

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull till fots upptäckte under tisdagskvällen en knarkodling och odlingsutrustning som var placerad ute på en balkong i Ljungbyholm som ligger 15 kilometer söder om Kalmar.

Narkotikaodlingen var lätt för de fotpatrullerande poliserna att upptäcka. Kort därefter togs beslutet att genomföra en husrannsakan. Nu är ett par i 40-årsåldern misstänkta för bland annat brott mot vapenlagen och olovlig framställning av narkotika.

– I bostaden befann sig en påtagligt narkotikapåverkad kvinna i 40-årsåldern, hon är misstänkt för eget bruk av narkotika, säger Robert Loeffel som är polisens presstalesperson.

Paret misstänkta för brott

På adressen bor även en man i 40-årsåldern, paret är nu misstänkta för brott mot vapenlagen och olovlig framställning av narkotika.

– Patrullen hittade ett antal patroner i bostaden som de inte har licens för, säger Robert Loeffel.

Hur stor mängd narkotika rör det sig om?

Det kan jag inte svara på. Jag utgår från att det rör sig om cannabis, de plantorna behöver torkas och vägas för att fastställa mängden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.