En polisstudent i Växjö har stängts av från utbildningen sedan polisen upptäckt sprutor och ampuller i hans hem. Foto: Hanna Franzén/TT, SVT

”Testosteron” i kuvert – polisstudent misstänks för dopningsbrott

Publicerad

En polisstudent vid Linnéuniversitetet i Växjö stängs av från utbildningen efter att ha blivit misstänkt för dopingbrott. I studentens hem hittades fyra ampuller märkta ”testosteron”.

Det var vid en rutinkontroll på ett obemannat gym i Blekinge i början av december som misstanke mot polisstudenten uppstod.

Vid en efterföljande husrannsakan hittades bland annat fyra ampuller märkta ”testosteron” i ett vadderat kuvert adresserat till studenten. Dessutom hittades ett flertal använda och oanvända sprutor.

Stängs av från utbildningen

Studenten är skäligen misstänkt för dopningsbrott, han själv nekar till brott och hävdar att ampullerna inte tillhör honom.

Studenten skulle påbörja sin polisutbildning nu i januari 2020, men i avvaktan på att ärendet avgörs i domstol har han stängts av från polisprogrammet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.