Politiker i Kalmar län häktad misstänkt för barnvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En välkänd politiker från de norra delarna av Kalmar län häktades under fredagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn och grov fridskränkning.

De misstänkta våldtäkterna ska ha ägt rum vid upprepade tillfällen några år tillbaka i tiden då den målsägande varit yngre. De misstänkta grova fridskränkningarna, mot samma målsägande, ska ha börjat för ungefär fem år sedan och pågått fram till i dag.

– Det är en annan än målsägande som gjort polisanmälan, men man har gjort en anmälan utifrån att barnet berättat om händelserna, säger åklagare Charlotte Genberg.

Belagd med restriktioner

Mannen greps av polis i sitt hem i början av veckan. Under fredagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn och grov fridskränkning, vilket är den starkare misstankegraden.

Han är belagd med restriktioner.

Åtal ska vara väckt inom 14 dagar.

– Men det blir sällan så i sådana här fall, jag kommer sannolikt att begära förlängning, äger åklagare Charlotte Genberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.