Praktikanten föll drygt tre meter ner i en grop på en byggarbetsplats. Nu blir det dyrt för PEAB som fått ett strafföreläggande på 200 000 kronor. (Bilden är från ett annat sammanhang.) Foto: TT

Fick lunga punkterad – byggföretag får betala 200 000

Uppdaterad
Publicerad

Byggföretaget PEAB Sverige AB ska betala 200 000 kronor i en företagsbot. Anledningen är en arbetsplatsolycka på en byggarbetsplats i Växjö där en praktikant skadades.

Det var i augusti för snart två år sedan som arbetsplatsolyckan inträffade på en byggarbetsplats i Växjö. En praktikant föll då drygt tre meter ner genom ett hål i golvet. Följden blev att praktikanten punkterade ena lungan och fick långvarig smärta i ryggen.

Åklagaren skriver i sitt strafföreläggande att den skyddsansvarige på arbetsplatsen inte sett till att skyddsåtgärder vidtogs till skydd mot fall som till exempel att förbjuda tillträde till riskområdet. Därför ska företaget alltså betala 200 000 kronor i företagsbot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer