Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Christensen (S), utbildningsnämndens ordförande i Alvesta kommun ger besked om Prästängsskolans framtid. Skolan ska återställas så fort möjligt. Foto: SVT

Brandhärjade Prästängsskolan ska återställas: ”Sätter igång direkt”

Publicerad

Utbildningsnämnden i Alvesta kommun meddelar att Prästängsskolan som eldhärjades för två veckor sedan ska återställas helt.

– Prästängsskolan ska byggas upp, det är en självklarhet. Skolan har egentligen varit för liten och när skolan byggs upp igen ska möjligheten till fler klassrum undersökas, säger Frida Christensen (S), ordförande för utbildningsnämnden i Alvesta kommun.

Det var den 11 juli som en brand startade på skolans tak. Flera klassrum brann ner fullständigt och närliggande delar blev vatten- och rökskadade. Delar av skolbyggnaden fick också rivas i släckningsarbetet.

Under tisdagen meddelade kommunen att eleverna i årskurs 4-6 ska flyttas till vuxenutbildningens lokaler i Allbo Lärcenter, och nu kommer besked om att skolan ska återställas så fort som möjligt.

Det kommer emellertid att dröja innan mellanstadiet flyttas tillbaka till Prästängsskolan.

– Den lösningen på Allbo Lärcenter får vi leva med ett tag, det är svårt att säga exakt hur länge, men i några år enligt den expertis vi har inom förvaltningen, säger Frida Christensen (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.