Foto: TT

Presentkort stals i Växjö – män greps efter larm från butikspersonal

Publicerad

De två unga män som under tisdagen greps i centrala Växjö sitter fortsatt anhållna.

Männen togs på bar gärning när de försökte använda presentkort som stulits natten innan från ett kafé på campusområdet.

Totalt försvann presentkort och busskort till ett värde av över 100 000 kronor vid inbrottet, som skedde på café Tufvan på campus i Växjö natten mellan måndagen och tisdagen.

Butikspersonal anade oråd

Men bara ett par timmar senare, under tisdagsförmiddagen kunde två män i 25-årsåldern gripas av polis på Storgatan i Växjö.

– Det var tack vare en rådig person i en butik som förstod att det var något konstigt när de ville betala med presentkorten, säger Viktor Jensen, inre befäl på polisen i Växjö.

Polisen gick ut snabbt med information om att presentkorten blivit stulna, säger han. Sannolikt hade informationen nått butikspersonalen på något sätt.

”Ganska roligt ärende”

– Det är ett ganska roligt ärende med tanke på att inbrottet sker under natten och att vi bara timmar efteråt kan gripa dem. Man brukar inte vara så angelägen att man springer ut med stöldgodset direkt, säger Viktor Jensen.

Männen sitter under onsdagen fortsatt anhållna för grov stöld genom inbrott, och häktningsförhandling kommer att hållas under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.