Detta visar på vikten av att vi fortsätter ta ställning för allas lika värde, säger Magnus Carlberg (S) som även är en av initiativtagarna till att prideflaggan hissas. Foto: Tingsryds kommun

Prideflaggan i Tingsryd eldades upp – byttes ut mot sydstatsflagga

Uppdaterad
Publicerad

I helgen halade någon Tingsryds kommuns prideflagga och ersatte den med en sydstatsflagga Idag, måndag, hittades samma prideflagga uppeldad.

Under Växjö Pride, som var förra veckan, hade Tingsryds kommun hissat upp en prideflagga utanför kommunhuset. Mot slutet av veckan togs flaggan ner av en okänd person.

Eldades upp

Först togs prideflaggan ner under fredagen och ersattes med sydstatsflaggan. Kommunen hittade flaggan och bytte tillbaka, men under söndagen hade flaggan halats igen, och hittades uppeldad på ett skolområde.

– Det är fruktansvärt att man på prideveckan väljer att göra såhär. Detta visar på vikten av att vi fortsätter ta ställning för allas lika värde, säger Magnus Carlberg (S) som även är en av initiativtagarna till att prideflaggan hissas.

Händelsen är polisanmäld av Tingsryds kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer