Pris till Växjöprofessor

Uppdaterad
Publicerad

Växjöprofessorn Bengt Johannisson har fått pris för sin forskning om småföretagande och entreprenörskap. Priset delas ut av Forum för Småföretagareforskning och NUTEK och det är första gången som det går till en svensk forskare enligt prisutdelarna.

Bengt Johannisson är professor i Entreprenörskap och företagsutveckling vid Ekonomihögskolan i Växjö. Han har genom åren varit kritisk mot klimatet för svenska entreprenörer. Så här sade han till exempel 2002 i en intervju i tidningen Entré, nummer tre, om det svenska utbildningsväsendet:

Entreprenörskap kommer ur kreativa processer. Det står i bjärt kontrast mot det planeringstänkande man får lära sig i skolan och i högskolans ekonomiutbildningar. Redan under gymnasiet är det nog tyvärr ofta så att det går åt andra hållet, man utbildar bort det entreprenöriella tänkandet som barnasinnet rymmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.