Från polisens förundersökning. Bilden visar skotthålet i fasaden i centrala Tingsryd

Rättegången efter skjutningen mot två pojkar avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Nu har rättegången mot den man som i september avlossade sitt vapen mot två 14 åriga pojkar i centrala Tingsryd avslutats.

Det var i början av september som den 31-årige mannen ska ha skjutit mot två 14-åriga pojkar i närheten av Börjes varuhus i centrala Tingsryd.

Mannen ska ha gått fram till de båda pojkarna och frågat varifrån de kom. När de svarat att de kom från Afghanistan ska mannen ha riktat en pistol mot dem och hotat att döda dem om de inte skötte sig. Därefter ska han ha skjutit ett skott vid sidan av pojkarna som träffat väggen bakom dem.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

Viktig övervakningsfilm

I går avslutades rättegången och domen kommer den 30 november. Enligt åklagare Sofia Granat talar mycket för att mannen blir fälld för brottet.

– Den tyngsta bevisningen är övervakningsfilmen. Sedan är det mannens kläder som bär spår av partiklar från tändsatsen. Det talar för att han har varit i närheten av ett vapen.

Ett trauma

De två 14-åriga pojkarna deltog i rättegången via ett videoförhör.

– Det beror på att de är väldigt unga och traumat hade blivit för stort om de hade varit på plats under rättegången. Det hade kunnat bli ett men för pojkarna, säger Sofia Granat.

Brottsrubriceringen är grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Sofia Granat räknar med att mannen fälls och att det blir ett fängelsestraff på minst tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

Mer i ämnet