Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säkerheten i och kring universitetet kan komma att skärpas efter vandalisering av Israel-Palestinaforskarens arbetskontor. Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson har nu inlett en egen intern utredning. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Rektorn på Linnéuniversitetet efter vandaliseringen: ”Det är polisanmält”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Aronsson, Linnéuniversitetets rektor, har inlett en intern utredning för att se om det finns behov av att skärpa säkerheten i och kring skolan efter vandaliseringen av en forskares arbetskontor. Händelsen är polisanmält.

– Det är fruktansvärt det som hänt och nu har jag inlett en intern utredning för att se hur vi kan gå vidare efter detta, säger Peter Aronsson, Linnéuniversitetets rektor.

Natten till måndag blev Israel-Palestinaforskaren Anders Perssons kontor vandaliserat och händelsen är polisanmäld. Samtidigt pågår en intern utredning som ska bedöma behovet av skärpt säkerhet i och utanför universitetet.

– Vi behöver ta reda på vilka som ligger bakom detta och hur allvarligt det är. Men det är klart att här har man passerat en gräns när man ger sig på en enskild forskare vars jobb är att informera, säger han.

Kommer ni att begränsa tillgången till personalutrymmen efter detta?

– Det är mycket aktiviteter som pågår just nu med bland annat disputationer och det är viktigt att ha tillgång till skolans olika utrymmen. Vi kommer att vidta säkerhetsåtgärder men det är inget vi kan kommentera i nuläget, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linnéuniversitetets lektor Anders Persson fick under helgen sitt kontor vandaliserat. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.