Mikael Askander och Andreas Gruvhammar lyckades med diverse ersättningsbussar ta sig från Skåne till Växjö i går. På söndagen ska de hem igen och de tycker att tågbolagen sköter trafikstrulet bra. Foto: Peter Magnusson SVT

Resenärer tar tågstrulet med ro

Uppdaterad
Publicerad

Skadorna efter branden vid tågstationen i Hässleholm i onsdags ställer till det för tågtrafiken i södra Sverige. Många resenärer möter problem redan i Alvesta.

– Man kommer hit men inte längre när man åker söderut, säger Johan Blom som sitter och väntar på en bänk utanför stationen. 

Han gick på tåget i Norrköping men resan tog tillfälligt stopp i Alvesta, sedan branden vänder alla X2000-tåg här. Trots att informationen har varit bra tycker han att situationen är bökig.  

– Jag skulle kunnat vänta här i en halvtimme för att sedan ta ett tåg till Osby och buss därefter. Men det blir för långdraget för mig så frugan får komma med bilen, säger han. 

Problemen lösta tidigast fredag

Det var i onsdags som en brand startade i en lagerlokal i närheten av järnvägsspåren i centrala Hässleholm. Branden skadade flera kontaktledningar som stoppar all tågtrafik genom Hässleholm.

Mikael Askander och Andreas Gruvhammar lyckades med diverse ersättningsbussar ta sig från Skåne till Växjö under lördagen. På söndagen ska de hem igen och de tycker att tågbolagen sköter trafikstrulet bra. Men de förvånas också över att en brand kan få så stor trafikpåverkan. 

– Det känns lite löjligt att en grej på ett ställe sänker hela södra Sverige faktiskt, säger Mikael Askander. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.