Linda Algotsson (till vänster) är en av galans två konferencierer och Benthe Österdahl (till höger) är projektledare för galan. Foto: TT/Privat

Ridsportgala i Kalmar för fjärde gången

Publicerad

Lördag kväll rullas den röda mattan ut i Kalmarsalen. Då koras femton vinnare i lika många kategorier. Det handlar om ridsport och för fjärde året i rad är det dags för Kalmar ridsportgala, dit 250 personer väntas komma.

– Vi vill visa att det finns många framgångsrika män och kvinnor inom ridsport i vårt län. Det är många som inte vet om det, säger Benthe Österdahl, projektledare för galan.

Men galan fokuserar på ytterligare en sak.

”Ridsport är en idrott”

– En del tror att vi bara klappar hästar men ridsport är en idrott. Och det finns nog ingen idrott som är så vidsynt som just ridsporten. Här tävlar vi på lika villkor och alla är välkomna oavsett vem man är, säger Benthe Österdahl.

Allmänheten har fått rösta genom galans hemsida och nu återstår juryns sista arbete, där Benthe Österdahl är en av fyra medlemmar.

– Vi följer särskilda kriterier och i år fokuserar vi på nominerade som har utvecklats mycket under det senaste året, säger hon.

Priset består av en statyett som föreställer ett hästhuvud och som är gjort i brons.

OS-deltagare leder galan

Leder galan, som är den fjärde i ordningen, gör Linda Algotsson som har tävlat i fem olympiska spel och Björn Mortensen, känd Ironman-profil.

När prisutdelningen är slut blir det dans hela natten och Benthe Österdahl understryker att alla, även de som inte vunnit pris, är vinnare och att det är festen som är det viktiga.

– Hästfolk är verkligen ett festfolk, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.