Foto: Claudio Bresciani/TT

Riskgrupper i Kalmar kan boka tid för tredje dos nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Från och med vecka 49 kan riskgrupper i Kalmar boka tid för en tredje dos covid-vaccin. Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Förutsättningen för att man ska få boka tid för tredje dosen är att det gått minst sex månader sedan föregående dos.

Anledningen till att region Kalmar kan öppna upp tider för nya grupper är att snart 80 procent av 65-79-åringarna fått en tredje dos, eller bokat tid för den.

Först ut blir personer som är 18 år och uppåt och som får insatser om stöd och service enligt LSS, personer med assistansersättning och personer 18-64 år som tillhör en medicinsk riskgrupp.

Så många har fått en tredje dos

Regionen skriver i pressmeddelandet att drygt 45 212 personer, enligt deras egen statistik, nu fått en tredje dos. Samtidigt har ytterligare nästan 12 000 personer en bokad tid.

I Region Kronoberg kom den 30 november besked om att de som är över 50 år nu kan boka en tredje dos, liksom personer som tillhör en medicinsk riskgrupp för svår covid-19-sjukdom och personer med insatser enligt LSS eller beslut om assistansersättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer