Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I ensemblen till årets sommarteater, tillsammans med Robert Gustafsson, syns även Carina Lidbom, Per Svensson och Linda Olsson. Hör honom berätta om återkomsten till Kalmar i klippet. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Robert Gustafsson tillbaka på Krusenstiernska teatern i Kalmar

Publicerad

Efter fem års frånvaro återvänder Robert Gustafsson till Krusenstiernska teatern sommaren 2024. Och det med en fysiskt krävande fars:

– Träningsprogrammet börjar i januari, säger han.

Senast Robert Gustafsson kunde ses spela sommarfars i Kalmar var sommaren 2019. Efter det blev det pandemiuppehåll i två år och sedan har teatern, som ägs av Robert Gustafsson och Vicky von der Lancken, hyrts ut till farskollegan Thomas Petersson ett par somrar.

Men längtan till Krusenstiernskas scen blev till slut för stor för Robert Gustafsson.

– Det är nåt väldigt speciellt med sommarteater. Det är barnteater för vuxna, brukar jag säga. Publiken är så delaktig och hörs mycket mer än på en vanlig teater.

Trogen publik

Trots flera tuffa år för teaterbranschen har Krusenstiernska teatern fortsatt gå bra ekonomiskt. Det eftersom man har en trogen publik och att konceptet tilltalar alla åldrar, tror Robert Gustafsson.

– Krusenstiernska verkar inte vara lika känslig för ekonomiska lägen eller svängningar i samhället. Det är något som folk inte vill missa, säger han.

Spelar trippelroll

2024 års sommarfars blir ”Oj då, en till” av Ray Cooney från 1966 – en pjäs där Gustafsson spelar en trippelroll. Både huvudkaraktären – och hans båda tvillingbröder.

Hör honom berätta mer om sommarens fars på Krusenstiernska teatern i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.