Ronny Nilsson vid bygget av Guldfågeln arena 2011 Foto: SVT

Ronny Nilsson får egen gata i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF-profilen Ronny Nilsson kan se fram emot att snart få gå på sin egen gata.

– Jag känner mig oerhört hedrad och stolt över att föräras en gata i vår fina stad. Jag vill ödmjukt tacka för utmärkelsen och gläds åt att de insatser som jag försökt att bidra med till Kalmars utveckling uppskattas, säger Ronny Nilsson.

Kalmarborna har själva fått vara med och föreslå lämpliga kandidater. Susanne Dahlström föreslog årets vinnare Ronny Nilsson med följande motivering:

”Han om någon har gjort sig förtjänt av detta som en känd och duktig företagsledare och ledare för Kalmar FF och dess framgångar.”

Sedan 2007 låter Kalmar kommun nu levande personer ge namn åt gator i kommunen.

– Vi är den enda kommunen som gör på det här sättet, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) som delade ut gatan på Stortorgets scen i samband med Stadsfesten. Det ger oss en möjlighet att hjärtligt tacka de personer som betytt mycket för Kalmar.

Kalmar kommuns motivering:

Under många år har Ronny Nilsson brunnit för att utveckla Kalmar, Kalmarsundsregionen och Kalmar FF. Med stor värme, glädje och idérikedom har han bidragit till att Kalmar i dag är en mer attraktiv plats än för bara några år sedan. Ronny Nilssons engagemang för Guldfågeln Arena med allt vad det fört med sig är exempel på en gärning som vi i dag tackar för.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.