Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rumptallen (Västerbotten), drakträdet vid Torna Hällestad (Skåne) och granen på förskolan i Gemla (Småland) utsågs till det knasigaste trädet 2022 i sitt respektive landskap. Foto: Skogssällskapet

Rumptallen och mamma björk – fler knasiga träd efterlyses

Publicerad

Rumptallen, ormgranen och mamma björk var några av vinnarna i förra årets tävling Knasiga träd. Nu är det dags igen – och tävlingsarrangören Skogssällskapet vill ha hjälp att hitta fler knasiga träd i bland annat Kronoberg.

– En ansvarsfull skogsskötsel innebär att se och ta tillvara olika värden i skogen. De knasiga träden har oftast inga höga virkesvärden, men däremot potential att både gynna biologisk mångfald och bidra till högre upplevelsevärden i skogen, säger Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet.

Det här är tredje året som Skogssällskapet efterlyser knasiga träd – ett för varje landskap samt Stockholm. Tidigare år har många hundra bilder delats i sociala medier.

I höst utser en jury vilket träd i respektive landskap som är årets knasigaste träd.

Ta en titt på några av förra årets knasiga träd i videon ovan.

Så bidrar du och är med och tävlar:

Du delar en bild på det knasiga trädet i sociala medier tillsammans med en beskrivning av var trädet finns, senast den 31 augusti. Du ska tagga bilden med #knasigaträd. Se också till att ditt inlägg är offentligt för att kunna medverka i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.