Foto: Jan Magnusson Kalmar kommun/SVT

S i Kalmar har fortsatt förtroende för Roger Holmberg trots dom

Uppdaterad
Publicerad

Linus Hellman, ombudsman för Socialdemokraterna i Kalmar, säger till SVT Nyheter Småland att partiet har fortsatt förtroende för socialnämndens ordförande Roger Holmberg trots att han dömdes för brott tystnadsplikten.

Det var 2019 som Holmberg skrev i en grupp på sociala medier kring vilka ersättningar som en person som var aktuell i socialnämnden hade fått. Anledningen var att klienten själv gått ur i lokala medier och berättat att han inte fått det stöd han önskat, och detta hade han också skrivit i den aktuella gruppen i samma ärende. Men nu har Holmberg alltså dömts för att brutit mot tystnadsplikten, vilket har lett till krav på hans avgång som ordförande i socialnämnden. Men det är inget som Holmbergs partikamrater lyssnat på. 

– Det som hänt får inte kasta en allt för stor skugga över en lång och omfattande politisk gärning. Dessutom kan man ju undra varför M går på så hårt nu trots att de själva haft en ledande politiker som dömts till högre straff än Roger. Kanske blir det löjligt att jämföra så men nu när de går på så här så är det svårt att låta bli, säger Linus Hellman, ombudsman för Socialdemokraterna i Kalmar län., till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.