Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra Linus Hellman(S) berätta mer om hur han ser på vandaliseringen. Foto: Socialdemokraterna i Kalmar

S i Kalmar polisanmäler sabotage av valaffischer: ”Saknar motstycke”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de valtavlor som Socialdemokraterna i Kalmar satte upp i fredags har förstörts. Nu väljer Socialdemokraterna i Kalmar att polisanmäla både vandalisering och stölder av valtavlor. 

– Omfattningen gör att vi väljer att polisanmäla. De här stölderna och sabotagen saknar motstycke, säger partiets ombudsman Linus Hellman.

Vad tror du att det beror på? 

Valet 2022 Småland

– Det är ett uppskruvat tonläge nu, som gör att individer kan eldas på. 

Polisanmälan gäller sabotage på elva olika platser i Kalmar kommun där valtavlor stulits, välts eller förstörts på olika sätt. I Hossmo, Boholmarna och Ljungbyholm har valtavlor helt försvunnit. Allt har ägt rum under ett drygt dygn. 

– Vi har i stort sett aldrig varit med om att tavlor förstörts fysiskt, eller att tavlor stulits. Det är exempellöst skulle jag säga. Till exempel har en av våra stora tavlor i natt burits ut på en vältrafikerad väg och ställts mitt i vägen.

Valtavla som burits ut på vägen och en förstörd valaffisch. Foto: Socialdemokraterna Kalmar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet