Nya höghuset Kajalen Foto: Helmuth Petersson

Så är utsikten från nya ”Kajalen”

Uppdaterad
Publicerad

Det 15 våningar höga huset ”Kajalen” i Kalmar är nu invigt. Ett nytt landmärke i Kalmar, säger bostadsbolaget Kalmarshems vd.

På torsdagen var det dags för invigning av huset i Stensberg som fått namnet ”Kajalen”. 85 lägenheter; 28 ettor, 43 tvåor och 15 trerummare är nu inflyttningsklara.

– Det är fantastiskt roligt. Jag är både stolt och glad på alla sätt och vis att det nu är färdigt, säger Bibbi Johansson, vd på kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som står bakom bygget.

Syns från Ölandsbron

Det nya svarta höghuset är Kalmars högst bostadshus, och syns ända från Ölandsbron.

Bibbi Johansson, vd på Kalmarhem är imponerad av utsikten från nya höghuset Kajalen.

– Det är ett speciellt bygge i stan, det märks och syns, det är ett signalhus på nåt sätt, ett landmärke, säger Bibbi Johansson.

Dyrast att bo högst upp

Alla lägenheter i huset har varit bokade sedan flera månader tillbaka och samtliga har utsikt. Mest hisnande utsikt över Kalmar och havet får förstås hyresgästerna högst upp i huset, något man också får betala för:

– Till och med våning fyra är det samma priser på lägenheterna. Sen blir det dyrare ju högre upp du kommer. Trean på femtonde våningen kostar 8900 kronor, och då tillkommer varmvatten. Men det är ändå betydligt billigare än vad normala nyproducerade lägenheter med det läget kostar, säger Bibbi Johansson.

Utsikt från högsta våningen i nya bostadshuset Kajalen. Foto: Helmuth Peterson

Äldsta hyresgästen 91 år

De första hyresgästerna flyttar in på onsdag i nästa vecka och därefter får 10 hyresgäster flytta in om dagen.

Det är många mindre lägenheter i huset – finns det någon gemensam nämnare för de personer som nu kommer flytta in?

– Nej, inte vad jag vet. Det är väldigt blandat och den yngsta hyresgästen är 21 år och den äldsta 91 så det är alla typer av människor. Och så vill vi ha det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer