Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör försteläraren Martina Svensson berätta om tre saker som skolan har jobbat med för att förbättra killarnas betyg. Foto: Malvina Lindström/SVT

Så har skolan gjort för att höja killarnas betyg i Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

Under Lessebo kommuns skolsatsning har målet det senaste året varit att pojkars betyg ska förbättras. Förstelärare Martina Svensson har varit ute på skolorna och pratat med eleverna för att kunna jobba vidare med målet.

I många år har betygen hos niondeklassare i Lessebo legat lågt och i den årliga rankingen av skolkommuner (upphörde efter 2021) låg Lessebo notoriskt i botten. Allra sämst har det gått för kommunens killar och därför valde man 2022 att starta ett särskilt riktat arbete för att förbättra pojkars betyg i skolan.

Flera praktiska åtgärder har satts i verket för att underlätta pojkarnas skolgång. Lärare har till exempel ökat möjligheterna till att få göra muntliga prov eller kompleteringar.

I videon berättar Martina Svensson vad skolan förändrat för att höja killarnas betyg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.