Foto: Arkiv

Sålde potensmedel för hundratusentals kronor på nätet – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig man i Västerviks kommun åtalas för att olagligt sålt bantningspreparat, brun utan sol-tabletter och potensmedel över nätet. Vid en husrannsakan i bland annat mannens bostad hittade polisen läkemedel till ett värde av 2,5 miljoner.

Det var i slutet på augusti i år som polisen slog till mot mannens bostad och där hittade en stor mängd läkemedel, förpackningar och tillbehör, som sprutor, kanyler och utrustning för egen läkemedelstillverkning.

Skett i stor skala

51-åringen ska genom sin egen hemsida marknadsfört bantningspreparat, brun-utan-sol-tabletter och potensmedel. Enligt åtalet ska försäljningen skett i stor skala, och man beräknar att mannen haft en omsättning på minst 350 000 kronor under perioden april till augusti i år.

Bara de beslagtagna läkemedlen i bostaden var, enligt polisens uppskattning, värda omkring 2,5 miljoner kronor.

Tidigare dömd

I mannens bostad och i paket som levererades till honom hittades även dopningspreparat och narkotika. Han åtalas därför både för brott mot lagen om handel med läkemedel, dopningsbrott och narkotikabrott.

Dessutom åtalas han för att ha överträtt ett näringsförbud han dömdes till 2017, efter att ha bedrivit liknande affärsverksamhet över nätet.

Omfattande utredning

Bakom åtalet finns ett stort utredningsmaterial och flera vittnen som vittnar om att de köpt preparat av 51-åringen. Rättegången, som hålls i slutet på november, väntas ta två hela dagar i anspråk.

Mannen har suttit häktad sedan i augusti, och nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer