Foto: Kalmar Öland airport

Flyg från Kalmar till Stockholm återupptas i juni

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget SAS återupptar i juni flygningar från Kalmar till Arlanda. Veckan efter startar även Air Leap flyg till Bromma.

Den 8 juni återupptar SAS flygningarna från Kalmar med en ankomst och en avgång varje vardag. Detta kommer anpassas efter behov efter sommaren.

– Det är en enorm lättnad att SAS väljer att starta upp trafik mellan Stockholm Arlanda och Kalmar igen. Stockholm är vår huvudprodukt och vårt primära fokus, säger Ronny Lindberg, vd på Kalmar Öland Airport.

Kalmar

Veckan efter att SAS startar sin linje igen startar även Air Lipe flyg från Kalmar till Bromma, berättar Ronny Lindberg. Så flygplatsen i Kalmar blir betydligt mer trafikerad i sommar.

– Det känns jättebra, vi har inte haft någon trafik från Kalmar sedan början av april, så det känns bra, säger Ronny Lindberg.

Flyg till USA

I takt med att fler länder lättar på reserestriktionerna startar SAS flygtrafiken till flera destinationer i juni. Enligt ett pressmeddelande handlar det om inrikesresor och inom Skandinavien, men även från Köpenhamn till New York, Chicago och Amsterdam.

Förutom flyget från Kalmar till Arlanda startar flyg från Malmö, Skellefteå och Ängelholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet