Ett tält har nu satts upp utanför Centrallasarettet i Växjö för provtagningar. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Lasarettet i Växjö sätter upp tält för provtagning av coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

För att kunna ta emot ett ökande antal människor för provtagning av coronavirus kommer Centrallasarettet i Växjö att sätta upp ett tält som tas i bruk under torsdagen.

– Det finns i dag fyra rum som kan användas för provtagning. Problemet är att de måste vädras ut i två timmar innan nästa patient kan tas in. Tältet behöver inte vädras ut på samma sätt så det här ökar provtagningskapaciteten, säger Christian Granberg, verksamhetschef på infektionskliniken, i ett pressmeddelande.

Det är sedan Folkhälsomyndigheten utökat området för provtagning vid misstänkt smitta till hela norra Italien som antalet provtagningar ökat. Tältet sätts upp under onsdagen och tas under torsdagen i bruk för provtagning av covid-19.

Växjö

Samtidigt byter verksamheterna på akutgeriatrisk avdelning 13 och infektionsavdelning 17 plats, för att infektionskliniken ska få fler ingångar utifrån.

– Det är för att kunna ta in misstänkta eller positiva fall av covid-19 som behöver sjukhusvård på ett smidigt sätt, säger Christian Granberg, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet