Pernilla Wikelund, ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

SD-ordförande gör praktik – vill lära sig om integration

Publicerad

Sverigedemokraternas ordförande i Växjö, Pernilla Wikelund, ska göra praktik för att se hur det som hon kallar för ”en välfungerande mångkulturell arbetsplats” kan fungera.

Pernilla Wikelund (SD) har skickat ut ett pressmeddelande om att hon ska göra praktik en dag på Ica Cityhallen i Växjö.

Hon skriver att hon hoppas kunna ”bredda Sverigedemokraternas och därmed även väljarna i Växjös kunskap och intresse för hur integration kan fungera i praktiken”.

Hoppas på ökad förståelse

För John Curovac, vd på Ica Cityhallen, var det ingen självklarhet att svara ja.

– Jag har funderat länge för jag vill inte att det ska utnyttjas på fel sätt och ibland kan människor missförstå avsikten, men jag hoppas att det växer en förståelse mellan människor, säger han.

Bland annat vill John Curovac visa hur hans arbetsplats fungerar.

– Jag har gjort allt för att få in så många olika grupper i samhället som det går bland 22 anställda. Vi har 13 olika nationaliteter och anställda med olika sexuell läggning och jag är en av få Icahandlare som är född utomlands.

John Curovac säger att han ser fram emot praktikdagen.

– Jag hoppas att i den här polariserade politiken och läget kan så ett frö av förnuft och respekt som sprider sig vidare. I värsta fall blir det inte så, men jag har inte så mycket att förlora, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.