SD-politiker vill ge Breivik asyl

Uppdaterad
Publicerad

”Det finns ju andra som fått asyl, som kanske dödat ännu fler” säger Sven-Erik Karlsson, suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i småländska Högsby.

Denna artikel sprids just nu i sociala medier, men är skriven den 29 juni 2012.

Det är tidningen Expo som uppmärksammat Sven-Erik Karlssons kommentarer på sajten Avpixlat. För några månader sedan skrev han:

”Varför kan inte Sverige ge asyl till Breivik? Vi låter ju Saddam Husseins general Muhammed Al-Hashimi få PUT (permanent uppehållstillstånd, red. anm.), hur många har han tagit livet av månntro? Argumentet människors lika värde gäller bara ibland”.

I en annan kommentar skriver han:

”På ett torg i Oslo har 40 000 godhetsapostlar visat sitt hat mot en ensam kille som satt sej in i faran med islam vilket gjorde att de slog över för honom och därmed begick han det hemska brottet på Utöya! Hur länge skall drevet gå, jag tar honom inte i försvar men att hålla på som det gör är heller inte rätt”.

Står för det han skrivit
Smålandsnytt har varit i kontakt med Sven-Erik Karlsson som inte tar avstånd från det han skrivit.

Står du för inläggen du skrivit i kommentarersfälten?
– Ja, jag står för det, det finns ju på pränt på sajten, så det går inte att säga annat.

Vad menar du egentligen? Är det så att du skulle vilja att Breivik ska få asyl i Sverige?
– Det jag menar är att om man kan ge asyl till någon som kanske dödat ännu fler, så kan man väl också ge Breivik asyl. Jag skriver vad jag känner i hjärtat och om det är rätt eller fel... ja, det är upp till var och en. Men jag har fått bra respons på en del bloggar, så jag är inte ensam om att tycka så.

Sven-Erik Karlsson har varit aktiv Sverigedemokrat sedan 2004 och satt fram till 2011 i Högsbys kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer