Se hur läraren undervisar eleverna – via en skärm i klassrummet

Publicerad

På grund av coronapandmin behöver Britt-Marie Axetun hålla sig hemma och kan därför inte undervisa eleverna på plats i klassrummet. Men barnen längtade efter sin lärare – så skolan såg till att lösa undervisningen på ett annat sätt.

Lågstadieläraren Britt-Marie Axetun hör till en riskgrupp och arbetar därför från sitt köksbord i hemmet. Nu undervisar hon sina elever via videolänk.

– Vi får det att fungera tack vare goda kollegor och bra elever, säger läraren Britt-Marie Axetun som jobbar på Ugglemoskolan i Fågelfors i Småland.

– Det hade kanske gått att missbruka i andra klasser, men de här eleverna klarar det bra.

”Barnen längtade”

För att sätta upp tekniken får hon hjälp av sina kollegor.

– Barnen längtade efter Britt-Marie så de blev väldigt glada när vi startade upp, berättar kollegan och läraren Lisa Karlsson.

Se hur undervisningen går till på distans i klippet ovan.

En ovanlig vardag

Gå in på ”En ovanlig vardag” för att se fler videor från livet under coronapandemin. Du kan också skicka in din egen video på dinvardag@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.