Ett, tu, tre. Åskovädret fångades på bild av Veronica Ekberg när hon stod på sin balkong i centrala Emmaboda under lördagseftermiddagen. Foto: Veronica Ekberg

Se när det kraftiga åskovädret drar in över Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har tidigare utfärdat en varning om risk för kraftig åska och regnskurar i Kronobergs och Blekinge län under lördagseftermiddagen. Veronica Ekberg i centrala Emmaboda fångade delar av det här ovädret på video från sin balkong vid 14-tiden under lördagseftermiddagen.

– Det hela gick snabbt, från att vara små vindpustar till världens storm på några sekunder. Det var på gränsen till obehagligt när åskan gick. Det kändes som den var rakt ovanför mitt huvud, säger hon.

Enligt Veronica kom rikligt med regn under några minuter samtidigt som rejäla åsksmällar ljöd utanför balkongen.

– Jag höll på att hoppa ur skinnet när knallen kom. Därefter rusade jag in och drog ut alla sladdar ur vägguttagen. Allt gick bra och ingen utrustning har skadats här hemma, säger Veronica.

Det kraftiga regnovädret var över på några minuter.

– Nu hör jag fågelkvitter och solen kikar fram bakom molnen igen, säger Veronica när vi når henne på telefon vid 15-tiden under lördagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.