Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sökandet pågick under natten mot fredagen. Foto: SVT

Sexåringen fortfarande försvunnen på Öland – ny sökinsats planeras

Publicerad

Sökandet efter den försvunna 6-åriga pojken som försvann från sitt hem i Färjestaden på Öland under torsdagseftermiddagen har pågått hela natten, men ännu är han inte hittad. Polisen är fortfarande igång på morgonen, och vid 10-tiden återsamlas också Missing People för nya skallgångskedjor.

Tidigt på fredagsmorgonen meddelade polisen att pojken fortfarande är försvunnen och att en större insats planeras under dagen. SVT:s reporter Rikard Berglin har varit på plats under natten och morgonen.

– Även försvarsmakten kommer att kallas in och polisen ska också få upp en helikopter under morgonen, berättar Rikard Berglin från platsen.

Försvann kring 15-tiden

Drygt 1 000 frivilliga deltog i sökandet under natten mot fredagen men utan resultat. Polisen är ute med patruller under fredagsmorgonen, och klockan 10:00 drar Missing People igång en ny skallgångskedja.

Pojken var ute och lekte på gården vid sitt hem i Färjestaden på Öland. Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen. Sedan dess har han inte setts till, enligt polisen.

Anhöriga kontaktade polisen efter klockan 16. Och sedan 17.35 har de aktivt letat efter pojken.

Fler än 1 000 frivilliga samlades i Färjestaden för att hjälpa till med letandet, enligt polisen.  Vid 21-tiden kom en grupp från organisationen Missing people dit från Karlskrona. Gruppen pratade sig samman med polisen för att organisera sökandet.

– Vi fortsätter så länge sökarna orkar fortsätta. Vi håller på så länge vi har sökarna på plats här, säger Christer Hult från Missing People vid midnatt.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Reporter på plats: Sökandet kommer fortsätta under dagen

Signalement

Vid försvinnandet var sexåringen klädd i en grön kamouflagemönstrad jacka, jeans en svart mössa av märket Puma, gråa vantar och gummistövlar. Enligt polisen har pojken svagt färgad hy, kortklippt svart hår och är 126 centimeter lång.

Polisen sökte under torsdagen bland annat vid pojkens bostad och så kallade ”hot spots” – platser som den försvunna pojken kan ha ett intresse av.

– Just nu har vi hundpatruller på plats och vi har begärt helikopter och samlar på oss personal för att kunna utföra en sökinsats, säger Rickard Lundqvist, vid 20-tiden på kvällen.

Hur allvarligt ser ni på den här situationen?

– Ju längre tiden går desto allvarligare är det. Kvällen faller på, det blir mörkt och temperaturen kan falla. Så det är angeläget att pojken kan hittas så fort som möjligt.

Misstänker ni något brott bakom försvinnandet?

– Inte i nuläget.

Polisens presstjänst uppger under kvällen att de även begärt att få låna in helikopter från Försvarsmakten för att söka efter pojken.

Frivilliga har radat upp sig på led om tolv personer och väntar på att få reflexvästar av Missing people. Foto: SVT

Den som har uppgifter om pojken uppges vända sig till 112. Frivilliga som vill hjälpa till i sökarbetet uppmanas att samlas vid sporthallen, Järnvägsgatan/Stengatan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer