Abdulkader Benshi ”Benshi” är simlärare och håller simlektioner för barn. Han har tre tips för dig som vill lära ditt barn att simma. Foto: Ida Skyttberg/SVT

Simlärarens tre bästa tips för att lära barn att simma

Uppdaterad
Publicerad

Simläraren Abdulkader Benshi ”Benshi” håller simlektioner för femåriga barn. Han delar med sig av tre tips till de småbarnsföräldrar som vill lära sina barn att simma.

Abdulkader Benshi som kallas för ”Benshi” håller simlektioner för barn i Kalmar. För dig som vill lära ditt barn att simma har han tre tips som är följande:

1. Inte tvinga

Det första tipset är att barn ska känna sig trygg med vattnet, man ska inte tvinga dem att simma. Det ska vara roligt att lära sig simma.

2. Flyta i vattnet

Andra tipset är att kunna flyta på vattnet, exempelvis att lära sig flyta på ryggen kan vara svårt men om man kan slappna av av med axlarna, magen och benen då flyter man lättare på vattnet.

3. Röra och känna av

Sista tipset är att låta barnen leka i vattnet för att känna av och därmed hitta balansen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.