Foto: SVT

Sista rättegångsdagen kring knivskärningar i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Idag är sista rättegångsdagen för knivskärningen i Ljungby, där två 18-åringar blev allvarligt skadade under en brännbollsmatch. Åklagaren yrkar på fängelsestraff för alla fem åtalade.

Det var måndagen den 10 juni som två 18-åringar män knivskars under en brännsbollsturnering i Ljungby. Av fem misstänkta gärningsmän häktades fyra för försök till dråp, samtliga mellan 18 och 20 år gamla.

Brännbollsturneringen anordnades för avgångseleverna på Sunnerbogymnasiet, men av någon anledning uppstod det bråk mellan ungdomarna.

Ljungby

Idag är sista rättegångsdagen i målet och åklagaren yrkar på fängelse för alla fem åtalade, skriver P4 Kronoberg. Åklagaren vill att tre ska dömas för försök till dråp och två för grov misshandel.

Rättegången beräknas vara klar klockan fyra under fredagen. Dom mot de åtalade kommer att förmedlas vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet