Mannen åtalas för att återkommande ha misshandlat sin fru och tre barn. Foto: Anders Wiklund/TT

Ska ha misshandlat fru och barn – misstänks för grova brott i Oskarshamn

Publicerad

En man i 30-årsåldern boende i Oskarshamns kommun åtalas för grov kvinnofridskränkning, grov fridskränkning och två fall av misshandel. Offren för de misstänkta brotten var mannens fru och tre barn, varav minst ett var hans eget.

Åtalet beskriver hur mannen under sex års tid vid upprepade tillfällen ska ha slagit och sparkat sin fru. Han ska också vid minst två tillfällen ha hotat att döda henne, bland annat med en kniv. Ett av misshandelstillfällena ska ha inträffat när frun var gravid med deras barn.

Mannen åtalas också för att ha misshandlat och kränkt sin son vid flera tillfällen. Det handlar om både sparkar, slag och knuffar. Bland annat har sonen knuffats in med huvudet före i en sängkant.

Han åtalas också för misshandel av ytterligare två barn som var närstående. Här handlar det om slag mot armar, ben och rumpa vid upprepade tillfällen.

Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.