Polisen har spärrat av ett område i anslutning till den misstänkta brottsplatsen. Foto: Carl Carlert

Skadad man kom in till sjukhuset i Växjö – man anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på lördagen kom en skadad man i 30-årsåldern till sjukhuset i Växjö. Senare under eftermiddagen greps en man i 20-årsåldern i samband med ett bråk misstänkt för mordförsök på mannen.

Mannen kom in till sjukhuset efter att ha fått skjuts av en kamrat.

– Det är så vi blir uppmärksammade om detta. Mannen ska ha blivit utsatt för våld i anslutning till en bostad, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region syd.

Mannen ska ha stick- eller skärskador, men i övrigt vill polisen inte lämna några uppgifter om mannens skadeläge.

Vårdas på sjukhus

Flera polispatruller skickades till den misstänkta brottsplatsen på Hjalmar Petris väg. Polis har även skickats till sjukhuset där mannen vårdas.

Ett område vid den misstänkta brottsplatsen spärrades av. Polisen har även arbetat med dörrknackning i området.

Greps vid bråk

Senare under eftermiddagen fick polisen larm om ett bråk mellan flera personer på Södra Ringvägen.

I samband med detta kunde en person gripas misstänkt för försök till mord på den skadade mannen. Den misstänkte, som är en man i 20-årsåldern, anhölls under kvällen av åklagare.

– Det visar sig att det första ärendet och bråket har ett samband. Exakt hur vill vi inte gå in på, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.