Det blev långa köer när en polisman blev påkörd på E4 norr om Lagan Foto: Carl Carlert

Skadad polis blev inte påkörd

Publicerad

Polismannen som skadades allvarligt i samband med en lastbilsolycka på E4, norr om Lagan, blev inte blev påkörd av en lastbil. Polisen misstänker inget brott.

Det var under onsdagskvällen, den 4 november, som en polispatrull hjälpte till vid ett lastbilshaveri på E4, norr om Lagan.

En av poliserna som dirigerade trafiken skadades allvarligt på platsen och fick föras till sjukhus. Hans tillstånd var livshotade och han fick senare föras till universitetssjukhuset för fortsatt vård.

Ny information

Efter händelsen rapporterade polisen att polismannen blivit påkörd av en lastbil som avvek från platsen. Händelsen rubricerades som grovt vållande till kroppskada och olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Men nu har nya uppgifter kommit fram.

– Polismannen blev inte påkörd av en lastbil, säger Sylvia Sjöblom, förundersökningsledare vid polisen.

Polisen skadades i tjänsten men inte på grund av en påkörning.

– Lastbilen kom så fort och så nära att polismannen valde att fly vägbanan. Hen blev inte träffad av lastbilen men skadades i flykten, säger hon.

Kvar på sjukhus

I nuläget misstänker polisen inget brott men utredningen är inte avslutad än. Först ska alla delar slutföras.

Den skadade polismannen vårdas fortfarande på sjukhus, men har kunnat vidtalas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.