Delar av elnätet i Nybro kommun har skadats efter nattens oväder som fällde flera träd över ledningar. Foto: Nybro Energi

Skador på elnätet i Nybro i ovädrets spår

Publicerad

De kraftiga vindar som drog in över stora delar av Kalmar län under natten mot tisdag orsakade stora skador på elnätet i Nybro kommun.

Så här såg det ut på tisdagsmorgonen vid en väg i Torskemåla i Nybro kommun. Mängder av träd har blåst ner under natten och skadat elledningar.

Många träd föll över elledningar och under natten och morgonen arbetade personal från Nybro energi med att röja och frilägga elledningar och laga de skador som uppstått.

– Vi var på plats och påbörjade reparationsarbetet så snart stormen bedarrat. Skadorna var ganska omfattande så vi fick ringa in extra personal för att kunna hantera arbetet på det sätt som behövdes, säger Kent Hagman, elnätschef i ett pressmeddelande. 

Flera omkullfallna träd efter nattens oväder i Kalmar län.

Vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen hade de flesta fått tillbaka elen. Övriga beräknas få tillbaka elen under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nybro

Mer i ämnet