Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En helikopter hjälper till med släckningen av skogsbranden i Rumskulla i Vimmerby. Foto: Vimmerby räddningstjänst

Svårsläckt skogsbrand utanför Vimmerby vattenbombades

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i ett skogsområde i Rumskulla i Vimmerby kommun. Branden är svårsläckt, men en helikopter från MSB har bistått släckningsarbetet – vilket har gett goda resultat enligt räddningstjänsten.

– Vi har fått hit helikoptern och det ger god effekt. Vi har inte längre någon spridning eller öppna lågor, säger Kenneth Söderberg som är insatsledare.

Larmet inkom strax efter klockan 16 på torsdagseftermiddagen. Enheter från flera räddningstjänster larmades till platsen för att släcka branden som fortsatte att växa.

– Just nu är branden ungefär 200 gånger 200 meter, sa Kenneth Söderberg vid 19-tiden.

Marken på platsen beskrivs som torr, vilket ökar risken för spridning. Vid 18.45-tiden fick räddningstjänsten kontroll över branden.

– Vi har branden under kontroll men vi blåser inte fara över förrän vi helt hundra på att den är släckt, säger Kenneth Söderberg.

På grund av det varma vädret råder det eldningsförbud i hela Kalmar län från och med den 26 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.