Foto: arkivbild

Skogsbrand utanför Målilla

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand upptäcktes på torsdagsmorgonen öster om Målilla.

– Det är område på cirka två gånger 100 hundra meter som brinner, säger Mikael Hesselgård, räddningschef på räddningstjänsten i Hultsfred.

Branden upptäcktes vid klockan sex på morgonen när solen tittade fram. Räddningstjänsten var på platsen efter att ett fritidshus brunnit ner till grunden i byn Sävshult utanför Målilla.

– Det har flugit ut gnistor i skogen från den branden. Nu har vi omringat den och vi har den under kontroll. Nu pågår eftersläckningsarbete, säger Mikael Hesselgård.

Fanns det risk för att branden skulle sprida sig?

– Ja, det var tur att vi hade personal på plats som upptäckte branden när den var bara var 100 gånger 100 meter, annars hade skogsbranden kunnat bli mycket större.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning för att försöka få fram varför fritidshuset började brinna.

Risken för skogsbrand är stor och hela Kalmar län utom Öland råder det eldningsförbud. Även i Kronobergs län har länsstyrelsen tagit beslut om eldningförbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.