Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är en tradition på Bjurbäcksskolan att elever från årskurs 9 får åka på skolresa till Polen – men i år blir resan inte av. Foto: Amanda Svensson/SVT

Skolans traditionsenliga Polenresa kan ha genomförts för sista gången – finns inga pengar

Publicerad

Av besparingsskäl har bildningsnämnden i Emmaboda beslutat att ställa in Bjurbäcksskolans resa till Polen. Och enligt Annelie Hammarström, rektor på Bjurbäcksskolan 7-9, finns det inga planer på att genomföra resan kommande år heller.

Den efterlängtade skolresan till Polen är inställd i år också, precis som den varit sedan politikerna sade nej 2019 av ekonomiska skäl. Samtliga elever från årskurs 9, som detta läsåret var tänkta att åka på resan, har skrivit under en namninsamling i protest mot att Polenresan ställts in.

– Jag har inga ekonomiska resurser i min budget att stödja den här resan, även om jag skulle vilja, säger rektor Annelie Hammarström.

Samtidigt hänvisar Annelie Hammarström vidare elever och engagerade lärare till att ansöka om finansiering i form av stipendium.

Skolans sista Polenresa kan redan ha genomförts

Som det ser ut nu finns det inga planer på att Polenresan kommer genomföras kommande år. Pengarna räcker helt enkelt inte till.

– Det finns inte med i våran budget och det finns inga pengar till detta i budgeten som det ser ut just nu, säger Annelie Hammarström.

Kostnaden för Polenresan beräknas ligga på cirka 400 000 kr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.